Mijn 100 meest gebruikte roze bloeiende planten


Nr.1: Echinacea purpurea

Echinacea purpurea, de zonnehoed, behoort thuis in de categorie 'mooiste tuinplanten'. Vroeger werd Echinacea purpurea ingedeeld bij de Rudbeckia's.

Echinacea purpurea wordt ongeveer 100-120 cm hoog. De mooie donkerroze bloemen van Echinacea purpurea met het donkere oranjebruine centrum verschijnen in de periode juli-augustus en de bloei kan aanhouden tot in september en oktober.

Echinacea purpurea staat het liefst op een zonnige standplaats al kan de plant lichte schaduw ook goed verdragen. Droogte wordt door Echinacea purpurea goed verdragen.

Echinacea purpurea is goed te combineren met allerlei andere vaste planten zoals Geranium(ooievaarsbek), Lythrum (kattestaart), Nepeta (kattekruid), Salvia nemerosa (salie), Sedum telephium(herfstsleutel)...