Joke de Jager

Als telg uit een gerenommeerd bloembollennest in Heiloo, Noord-Holland, kreeg Joke de Jager haar passie voor alles wat groeit en bloeit met de paplepel ingegoten. Hoewel zij aanvankelijk koos voor een carriere als inkoopster van mode en later woninginrichting bij het trendsettende warenhuis 'De Bijenkorf', bleef haar hart uitgaan naar het vormgeven van tuinen. 

Ze volgde de 4-jarige studie Tuin- en Landschaps-inrichting aan Van Hall Larenstein, University of Applied Sciences in Velp, gevolgd door de specialisatie Groen Ruimtelijk Erfgoed, instandhouden en beheren historische parken, tuinen en landschappen aan Hogeschool Utrecht. Zo ontwikkelde zij een geheel eigen stijl, waarin haar expertise op het gebied van vormgeving op natuurlijke wijze hand in hand ging met haar liefde voor groen. 

Eigen stijl

Joke de Jager tekent in haar tuinontwerpen voor een geheel eigen stijl waarin haar in mode en binnenhuis- architectuur ontwikkelde gevoel voor styling op natuurlijke wijze samenvloeit met haar liefde voor 'groen'. 
 

Haar strakke hedendaagse tuinen onderscheiden zich door de originele invulling. Een uitgekiende balans van groen en kleur doorbreken het strakke lijnenspel, zonder de harmonie te verstoren, waardoor huis en tuin een eenheid vormen. 

Vakpers

Bij een ontwerp- opdracht van Eugenie van Weede, van het befaamde landgoed 'Bingerden' behaalde de Jager 'n eervolle eerste plaats met de door haar ontworpen 'Tuin in de golven'.

Haar specifieke talent voor vormgeving bleef ook in de vakpers niet onopgemerkt. Zo kreeg zij onder meer bekendheid met haar originele ontwerp 'Smakelijke Tuin', speciaal ontworpen voor het toonaangevende tijdschrift 'Tuinieren’. 

Karren vol met planten bij het tuincentrum . . .

'Ik verbaas me er telkens weer over, als ik de volle karren zie bij de tuincentra. Mensen investeren enorme bedragen in hun tuin, maar vergeten vaak dat de kracht ligt in een goed ontwerp, waarin alles op elkaar is afgestemd en harmonie ontstaat.' 

'De vaste planten, die staan te pronken bij het tuincentrum, doen het prachtig in potten, maar hoe gedragen ze zich in de tuin en hoelang kun je er van genieten? In een tuin, waarover is nagedacht, gaat zo goed als niets verloren.’ 

Is een tuinontwerp wel nodig?

'Er ontstaat in dit land zo langzamerhand een soort Gamma-cultuur, die maakt dat elke doorsnee nieuwbouwtuin lijkt op die van de buren. Net als bij de inrichting van een huis, moet je van tevoren goed nadenken over 't concept van de tuin. Pas dan voegt de tuin iets toe aan een huis, maakt het huis echt af.

Met een goed ontwerp ben je uiteindelijk stukken goedkoper uit, dan met een constante gang naar een vaak duur tuincentrum.' 

Interessant het hele jaar door . . .

Hoewel ook deze vormgeefster kiest voor een heldere belijning en de kunst van het weglaten, aarzelt zij niet om deze te accentueren met de schoonheid van vaste planten en bloeiende heesters. Haar harmonieuze borders zijn in elk seizoen een lust voor het oog. 

Of het nu volop zomer, lente, herfst of winter is, in haar tuinen valt er elke dag iets nieuws te ontdekken. Maak daarom een vrijblijvende afspraak; U zult verbaasd staan over de mogelijkheden voor uw bestaande tuin of de invulling van een compleet nieuwe tuin.

Afspraak maken?

Afspraak maken?

De Jager adviseert niet alleen bij grootschalige projecten, maar zij ziet het ook als een enorme uitdaging om kleinere tuinen met soms ogenschijnlijk kleine ingrepen om te toveren tot een verlengstuk van het optimale wonen. 

Joke de Jager komt graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Ook voor nieuwbouwprojecten en kantoorpanden komt de Jager met vaak verrassende invalshoeken. Een goed ontwerp, 'n concept waar van tevoren goed is over nagedacht, legt de basis voor een groene omlijsting waaraan u jarenlang plezier beleeft.